Rouen Huskies (Frankrijk)
  “17-voudig Frans kampioen en 10-voudig winnaar van Challenge of France”

  De club is in maart 1986 opgericht. Xavier Rolland, één van de oprichters, is sinds de oprichting vrijwel onafgebroken voorzitter van de club geweest. Gedurende één jaar (in de jaren-90) nam Pierre Yves Rolland het voorzitterschap op zich, daarbij geassisteerd door Arnauld Lastel. Nadat Xavier Rolland weer de leiding op zich had genomen is het team een nieuwe koers ingeslagen. François Colombier die midden jaren-90 als vicevoorzitter aan boord kwam, is een andere naam die verbonden is met de honkbalsuccessen van Rouen in de daarop volgende jaren.

  Aanvankelijk werden alle thuiswedstrijden gespeeld op het eiland Lacroix, midden in de beroemde Seine die de stad Rouen doorsnijdt. In 1987 verhuisden de Huskies naar nieuwe en betere faciliteiten op sportcomplex Antoine de Saint-Exupéry. Hier heeft de club nog steeds zijn thuisbasis. Na het seizoen 2012 kreeg Terrain Pierre Rolland een upgrade. In maart 2014 opende de club naast dit terrein een nieuw complex met indoor state-of-the-art slagkooien.

  De Rouen Huskies behaalden het Franse kampioenschap 17 keer tussen 2003 en 2022 en wonnen de Challenge of France 10 keer tussen 2002 en2022. Ze waren finalist in de Europa Cup (groep A) in 2007 en 2012.

  Sinds 2022 is Boris Marche, voormalig catcher van Rouen en het Franse team, manager van Rouen Huskies.

  Ga voor meer naar onze website (Franstalig).

  Roster (via WBSC)

  Partners

  Sponsers

  BECC Organisations

  HCAWPiratesKNBSBWBSC

  Nieuws

  Nieuwsbrief
  Nieuws
  Downloads

  Partners

  WBSC europe
  KNBSB
  Topsport Amsterdam
  Privacy Policy
  Copyright ©ECC 2023 BLUECREATION
  chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram