Amsterdam Pirates (Nederland)
  “We zijn trots op onze prachtige geschiedenis”

  Met zo'n 450 leden is Amsterdam Pirates is een van de grootste honk- en softbalclubs van Nederland. Het eerste honkbalteam speelt sinds 1981 in de nationale hoofdklasse. Het landskampioenschap werd tussen 1987 en 2021 zes keer behaald. In 2016 won Amsterdam Pirates de Europese Champions Cup.

  Amsterdam Pirates heeft een prachtige geschiedenis als kweekvijver van jong talent. Veel Pirates-jeugdleden hebben het geschopt tot speler in een van de Amerikaanse proforganisaties, zoals Rikkert Faneyte en Tom de Blok. Didi Gregorius, geboren in Amsterdam, heeft zijn roots ook liggen bij de Amsterdam Pirates. Hij was de afgelopen jaren op major league-niveau actief bij de New York Yankees en de Philadelphia Phillies.

  Amsterdam Pirates is in 1959 opgericht door Loek Loevendie (‘Ome Loek’), een echte legende die zijn club tot aan zijn dood begin 2021 trouw is gebleven. De club heeft aan hem een prachtig museum te danken dat te vinden is in het clubgebouw en dat vrij toegankelijk is.

  Amsterdam Pirates profileert zich als een maatschappelijk geëngageerde club, met de focus op duurzaamheid en samenwerkend met de buurt.

  Ga voor meer naar onze website.

  Roster (via WBSC)

  Partners

  Sponsers

  BECC Organisations

  HCAWPiratesKNBSBWBSC

  Nieuws

  Nieuwsbrief
  Nieuws
  Downloads

  Partners

  WBSC europe
  KNBSB
  Topsport Amsterdam
  Privacy Policy
  Copyright ©ECC 2023 BLUECREATION
  chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram